Ett nytt landmärke växer fram på drottninghög

Byggstart är sommaren 2021 och med inflyttning hösten 2023

7 800 kvm i 16 våningsplan,
plus takterrass

Drottninghögs nya landmärke, en del av H22

Köpenhamn, Malmö och Lund
inom 50 minuters restid

Unikt boende med
fantastiska möjligheter

Byggnaden, om ca 7 800 kvm i 16 våningsplan, ska inrymma bostadsrätter samt lokaler för att nå allmänheten och balansera utbudet i området. Med Spira skapar vi ett urbant landmärke bestående av en byggnad som mjukt trappar sig upp från 3 till 16 våningar.

Det blir ett nytt stadsrum som hjärta för stadsdelen och en ny förtätning som kan ge stöd åt rum och stråk. Spira blir Drottninghögs nya landmärke och utgör också en del av H22.

Att Spira betyder att växa fram ur jorden eller en symbol i form av en kunglig stav, precis som vi vill symbolisera med 3Hus i Drottninghög. Betydelsen att växa fram och knoppas symboliserar såväl Drottninghögs utveckling som historia med äppellundar och kungliga associationer.

Ett nytt landmärke
växer fram

Drottninghög är en stadsdel under stor förändring, som nu förtätas med större torg, bättre kollektivtrafik och tydligare koppling till centrum.

Spira kommer göra Helsingborgarna stolta. En exceptionell fastighet och ett riktigt guldkorn för hela Drottninghög och stadsdelens utveckling.

Läget

Spira kommer vara beläget mitt i det nya Drottninghög. Som en given central plats med välkomnande torg och inbjudande lokaler blir Spira den naturliga samlingsplatsen. Här träffar du vänner att umgås med och Helsingborgs Expressen tar dig enkelt vidare till övriga delar av Helsingborg.

Huset ska vara något som de boende i Drottninghög och Helsingborg ska vara stolta över. Det blir en exceptionell fastighet och ett riktigt guldkorn för hela Drottninghög och stadsdelens utveckling. Byggnaden, om ca 8.000 kvm i 16 våningsplan, ska inrymma bostadsrätter samt publika lokaler för att nå en bred målgrupp och balansera utbudet i området.
Link arkitekturs vision för projektet är att skapa ett urbant landmärke bestående av en byggnad som mjukt trappar sig upp från 3 till 16 våningar. Ett nytt stadsrum som hjärta för stadsdelen och en ny förtätning som kan ge stöd åt rum
och stråk.

En plats att växa i

En park med utomhusgym, ett friluftsbad samt en magisk lekplats för prinssessor och prinsar ligger inom gångavstånd.

En vacker körsbärsodling planterades våren 2018 med nästan hundra nya träd, både inhemska och exotiska sorter, som symboliserar den mångfald som finns och önskas i Drottninghög.

Med namnet Spira särskiljer vi oss och visar på en trygghet och självklarhet för vad 3Hus vill med huset och området.

Bostadsväljare

Ta dig runt över byggnaden för att få upp information om lägenheterna.

Projektstatus

GÖR en intresseanmälan

FAQ