BACKSIPPAN – CENTRALA ÅSTORP

LJUST OCH FRÄSCHT

Öppna dörren till ditt nya, ljusa hem. Stig in på hallens tåliga klinkergolv och vidare in på parketten som ger ett varmt och ombonat intryck. Ljuset faller in genom stora fönster och lägenhetens planlösning är genomtänkt och praktisk. Här har varje kvadratmeter utnyttjats i både vardagsrum och sovrum. Dessutom har du den inglasade balkongen för avkoppling och kanske en liten odling.

MODERN UTRUSTNING

Ditt nya kök har generösa arbetsytor, gott om förvaring, kakel och vitvaror av senaste modell. Badrummet är naturligtvis helkaklat och här finns både tvättmaskin och torktumlare så att du kan tvätta på tider som passar dig. Garderober och förrådsutrymmen finns där du behöver dem, dessutom har du extra förrådsutrymme på vinden eller i bottenplanet. Nu är det bara för dig att sätta din egen prägel och planera möblering – välkommen till ett bekvämt och bekymmersfritt boende.

En pärla vid Söderåsen

Åstorp har allt du kan önska om du vill bo i en tätort men inte i en storstad. Här finns butiker och service, ett rikt kulturutbud och ett aktivt föreningsliv. Åstorp har också ett väl utvecklat näringsliv, skolor, social service och äldreomsorg – allt som ger ett levande och generöst samhälle. Dessutom är det nära till Söderåsens nationalpark, den slingrande Rönne å, Kullaberg, Bjärehalvön och Öresund.

GRÖNOMRÅDEN OCH PARKERING

Runt huset finns stora grönområden och på den gemensamma uteplatsen kan du umgås med dina grannar i en lummig miljö. Varför inte spela boule på den gemensamma boulebanan? Behöver du mer plats när familj och vänner kommer på besök kan du utnyttja föreningens fina övernattningslägenhet samt samlingslokal.

PROJEKTSTATUS


Planering
Startat
Pågående
Avslutat

Stark framtidstro

Det blåser positiva vindar i Åstorp. Söderåsbanan öppnar för pendeltrafik till Malmö/Lund år 2020 och redan i dag kommer man till Helsingborg med Pågatågen på drygt tjugo minuter. Sammankopplingen med Öresundsregionen blir allt tydligare och Åstorp har goda möjligheter att växa de närmaste åren. Från Ängelholms flygplats når du dessutom Stockholm på en knapp timme.

FÖR ALLAS TRIVSEL

Bridgekväll, glöggmys till julen eller en årlig föreningsfest – i gemensamma samlingslokalen träffas och umgås föreningens medlemmar till vardags, och det är här den så unika gemenskapen mellan grannar får utrymme att skapas.

När du själv vill ha ett stort kalas, eller göra något annat som kräver utrymme, då kan du boka samlingslokalen för en symbolisk summa. Har du övernattande gäster kan du hyra den inredda övernattningslägenheten som också den hör till bostadsrättsföreningen, även denna bokas till ett subventionerat pris. Du behöver inte avstå från något bara för att du bor i lägenhet!

Bo bekvämt i bostadsrätt

Att äga en bostadsrätt innebär att du har nyttjanderätt till din bostad under obegränsad tid. Själva fastigheten, hus och tomtmark, ägs gemensamt i en bostadsrättsförening. Det innebär att du som bostadsrättsinnehavare har medbestämmanderätt genom att själv ingå i föreningens styrelse eller genom att lämna förslag till styrelsen. Du har alltså inflytande över frågor som gäller boendet, framtida renoveringar och ekonomi.

Trygg ekonomi

När du köper en bostadsrätt betalar du för din lägenhet på samma sätt som när du köper ett hus. Kostnaderna för den gemensamma fastigheten i form av räntor, amorteringar, drift, underhåll mm betalar du genom en månadsavgift till bostadsrättföreningen. Denna avgift är proportionell mot bostadens storlek. Du betalar alltså för det ditt boende kostar och inget annat.

Så har du tröttnat på trädgårdsskötsel och att underhålla ett stort hus är en lägenhet i bostadsrättsföreningen Backsippan ett idealiskt alternativ. Här bor du tryggt och bekvämt – och du får grannar som känner samma ansvar för fastigheten och omgivningarna som du själv.

Ekonomiskt fördelaktigt

Att bo i bostadsrätt har många fördelar. Det har också historiskt sett visat sig vara en mycket bra investering att äga sin bostad – och dessutom är du fri att göra förbättringar i din lägenhet efter egna behov och önskemål.

Dokument